Office høvler Google Docs

Office må have lyttet til nogen kloge mennesker, der har sagt til dem, at det sucks heeelt vildt ikke at kunne samarbejde om dokumenter i Word. Selv har jeg arbejdet i hundredevis af projektgrupper, fordi jeg læser på det der Aalborg Universitet, hvor det ligesom er den ting man gør. Og holy crap, hvor fik man sendt mange USB-nøgler og mails med version1.doc, version2.doc, detnyestedokument.doc, detALLERnyeste.doc rundt og der gik altid et eller andet tabt. Så kom dropbox. Internettets gave til studerende. Lige indtil to mennesker åbnede det samme dokument på samme tid.. Nå, Google Docs så dagens lys! Juhuu, tænkte vi, dét er da smart. Og det er stadig smart. Ikke nok med, at man kan se om andre har det samme dokument åbent - det fucker det heller ikke op, hvis to redigerer i det samme dokument! Lige nu sidder jeg faktisk også og skriver mit speciale i Google Docs, fordi 1. Google Docs fucker ikke op. 2. Google Docs er i skyen (og jeg har to computere, en tablet og en telefon som jeg går på nettet fra) 3. Det er plain simple at bruge.

Men! Nu har Office fundet på noget der hedder SkyDrive, som meget lidt diskret vil vælte Google Docs af pinden. Jeg tror videoen herunder beskriver det meget bedre (og pædagogisk) end jeg kan, så tryk play og se om dette bliver det nye sort når det gælder gruppearbejde. I think I would. Her er btw også et link, hvor der står en maaaasse om det.

Godt nok skriver jeg speciale alene (meget angstfremkalende skulle jeg hilse at sige. Har ALTID skrevet i grupper), så umiddelbart hopper jeg ikke lige med på vognen og så er jeg færdig lige om lidt. Men prøv det! Og fortæl mig så om det er det jeg har manglet hele min studietid!

6 kommentarer:

 1. Nu er jeg er lidt google-docs-fanboy... Og vil gerne vide hvordan du sætter en graf ind i Office-skydrive dimmere?

  SvarSlet
 2. Det er vel bare online Word med mulighed for mapper som med dropbox. Så.. som man plejer at gøre i Word? :)

  SvarSlet
 3. Jeg tænker på i web udgaven af word?

  For det er vel det eneste fair sammenlignings grundlag mellem Google Docs og Office

  SvarSlet
 4. Hmm.. i videoen sidder Jamal godt nok derhjemme og laver det direkte i Word, så jeg kan sgu ikke lige greje om web-versionen giver de samme muligheder.

  SvarSlet
 5. Efter en hurtig test gør de ikke...

  Man har ret begrænsede mulighedder i web-word. Men det ser ud til at være gratis.

  Jeg kunne ikke sætte en graf ind uden at lave den til et billede først. Det kunne jeg i google docs.

  Men nej der er ingen tvivl om at Office er stærkere og har flere muligheder en Google Docs. Med Skydrive bliver det så endnu federe med Office, men vel kun hvis man har købt og betalt det? Hvor Google Docs er gratis.

  Og har man brug for at lave fancy opsætninger som i videoen, ville man så ikke hellere gå hele vejen og få sig noget Adobe InDesign?

  SvarSlet
 6. Prismæssigt synes jeg det er et alt for stort spring mellem Office-pakken og InDesign, så der er jeg ikke helt enig.

  Jeg er en af de der, der rent faktisk har købt Office-pakken for rigtige penge - det er trods alt en del billigere når man er studerende og jeg tror da også stadig, at de fleste bruger Word til at skrive opgaver i og jeg tror også det er derfor Office laver det her move nu, fordi de kan se, at flere og flere måske hopper over til gratis alternativer, såsom Google Docs.

  Det interessante bliver så bare at se, hvornår Google smækker et eller andet mega sejt tilbage i ansigtet af Microsoft.. for det gør de helt sikkert :)

  Men for dem der allerede har og bruger Office, synes jeg da det her er en cool feature.

  SvarSlet